Általános információ

Az MT4 egy önálló, harmadik fél általi kereskedési felület, mely az LMAX Exchange webes kereskedési számlájától függetlenül működik. Az MT4 számláján végzett kereskedések nem tükröződnek az LMAX Exchange webes kereskedési számláján, és ez fordított esetben is igaz. Hasonlóképpen, a webes kereskedési számlájára befizetett tőke sem jelenik meg automatikusan az MT4 számláján, előbb ezt át kell vezetni a kereskedési platformok között. Az MT4 számlára utalni kívánt tőkét először a webes számlájára kell átvezetni, ahonnan Ön végezheti el a továbbutalást. Számlák közötti tőkeátvezetés hétköznapokon 08.00 és 18.00 óra között kerül feldolgozásra, csak az ügyfél kérésére.

A főbb különbségeket az LMAX Exchange webes kereskedési felület és az MT4 között az alábbiakban találja meg:

LMAX Exchange Webes Kereskedési PlatformLMAX Exchange MT4 Platform
1 FX szerződés = 10.000 névleges értékű.1 FX lot = 100.000 névleges értékű.
A kontraktus mérete a nemesfémek és indexeknél 10-szer nagyobb az MT4-en mint az LMAX Exchange webes kereskedési felületen.
A Spot FX minimális pozícióméret 0,1.
A Spot Fémek (arany és ezüst) minimális pozíciómérete 1.
Az Index CFD-k minimális pozíciómérete 1.
A Spot FX minimális pozíciómérete 0,01.
A Spot Fémek (arany és ezüst) minimális pozíciómérete 0,2 (ez megfelel 2 LMAX Exchange kontraktusnak).
Az Index CFD-k minimális pozíciómérete 0,1.
A jutalék a pozíció nominális értékén (összértékén) alapulva kerül felszámításra. A jutalék az egyes pozíciók megnyitásakor és zárásakor kerül felszámításra.Az Introducing Broker (IB) által be nem vezetett kliensek (tehát aki közvetlen az LMAX-szal nyitott számlát) a pozíciók nominális értékének százalékaként fizetik a jutalékot. Az IB által bevezetett kliensek egy fix jutalékot fizetnek lot-onként, függetlenül a kereskedett devizapártól. A pozíció megnyitásakor kerül felszámításra a jutalék a pozíció megnyitásáért és bezárásáért is egyben (oda-vissza).
A Hedging nem lehetséges.Az MT4-en lehetséges a Hedging. Felhívjuk szíves figyelmét, hogy a napon túli finanszírozási díj a hedge mindkét ügyletén felszámításra kerül. A Hedge-ben lévő pozíciókhoz nincs szükség tőkefedezetre, azonban ez a későbbiekben megváltozhat.
A napon túli finanszírozást swap pontokban alkalmazzuk.
A swap-rátákat naponta frissítjük.
A napon túli finanszírozást szintén swap-pontokban alkalmazzuk.
A swap-ráták az instrumentumok legtöbbjénél hetente legalább egyszer frissítésre kerül, de ez a későbbiekben változhat.
A finanszírozási költségeket az Indexeken lévő short pozíciókra alkalmazzuk.
Létezik egy 70%-os tőkefedezet-kizárási politika (margin policy), mely először törli az összes működő megbízását, és ha számlája még mindig a kizárási szint alatt van, akkor az összes nyitott pozíció likvidálásra kerül.Létezik egy 70%-os tőkefedezet-kizárási politika (margin policy), mely bezárja a legnagyobb veszteséges nyitott pozícióit, amíg a tőkefedezeti szint 70% fölé nem kerül.
A limit megbízások az LMAX Exchange ajánlati könyvében szerepelnek.A megbízások először az MT4 szerverre érkeznek, majd ezután az LMAX Exchange-re, mint piaci megbízások.
A működő limit megbízások az MT4 szerveren találhatóak, és amikor aktiválódnak, akkor piaci megbízásként érkeznek az LMAX Exchange ajánlati könyvébe.
A tőkefedezet alapja a nyitott pozíciók jelenlegi nominális értéke (összértéke). A tőkefedezet mértéke követi az árváltozás ingadozását.A tőkefedezet a nyitott pozíciókhoz rögzített. Ez nem változik a pozíció élete folyamán.
A jutalék a pozíció megnyitásakor, míg a swap az üzleti nap zárásakor kerül levonásra a számla egyenlegből.A jutalék és swap a pozíció megnyitásakor, illetve az üzleti nap végén kerülnek felszámításra. Felhívjuk szíves figyelmét, hogy a költségek csak a pozíció bezárása után kerülnek levonásra a számla egyenlegből!
A realizált P/L az instrumentum devizájában (FX esetén a pár második tagjában) van kifejezve, és az üzleti nap végén kerül átváltásra számlája devizanemébe.A realizált P/L a számlája devizanemében van kifejezve és átváltva valós időben az aktuális átváltási rátán.

Kockázati figyelmeztetés

Az online kereskedés növeli a kereskedés sebességét és hatékonyságát, de nem csökkenti a kockázatokat. A magasabb tőkeáttét használata és az egyes termékek egyedi sajátosságainak nem ismerése az Ön teljes befektetésének az elvesztéséhez vezethet. Az FX és CFD instrumentumok tőkeáttétes termékek, melyek a kereskedési számlára befizetett letét feletti veszteséget is okozhatnak. Ezekkel a termékekkel való kereskedés nem mindenki számára megfelelő, ezért bizonyosodjon meg róla, hogy teljes mértékben tisztában van a kockázatokkal!

Jogi szabályozás

Az UltraFX üzemeltetője a Moneywheel Research Zrt. A Moneywheel Research Zrt. az LMAX Limited függő ügynöke. Az LMAX Limited-et az Egyesült Királyság Pénzügyi Felügyelete engedélyezi és szabályozza (regisztrációs szám: 509778). Moneywheel Research Zrt. a 2007. évi CXXXVIII törvény alapján a Magyar Nemzeti Banknál van regisztrálva (regisztrációs szám: 23521050).